PSG har kommit till Älvsbyn

Final lag P16.
Matchstart F16 ÄIF vs. Grindavik.
Straffläggning för F00.
Fruktstund i solen, F00 har match i bakgrunden.
Tjusigt omklädningsrum, aka bollrum. Man tager vad man haver!
 
Lite komiskt känns det när man har varit i Piteå hela helgen och precis när man kommer hem så är det fullt med follk på byn, mestadels vid tågstationen.Kurt hade fullt upp!
Fotboll över allt, folk jonkade, passade, spelade fotbolls tennis... you name it. Kul att se!
Måndag i morgon i ännu en jobbvecka kommer att starta. Innan jobbet i morgon ska jag in till Sunderbyn för att få ett tum EKG.
Jobb till 22.30 hela veckan betyder att jag kommer missa fotbollen hela veckan inklusive onsdagens hemma match, lite surt men det kommer fler matcher. 

Ni är fantastiska!

Jag måste bara ta tillfättet i akt och säga att jag är oerhört stolt att tillhöra Älvsby IF. Vilket stöd! Helt fantastiskt! 

Det är verkligen jättekul att se intresset inom klubben inte bara är för det enskilda laget utan för hela föreningen.  Att vi nästan fyllde läktaren när F97 spelade i fredags klockan 22.00 och sen på lördagen när F00 spelade.

Gårdagen startade med match 09.00 för F97. Förlust med 1-3 (0-2). Vi var inte alls vakna och norrmännen var bättre, något bättre spel i andra halvleken, men fortfarande långt ifrån full potential. 

Sen var nästa match för båda lagen 15.00 så jag han med att slå lite bollar på ranchen. Sen såg vi flickor 00 spela sin sista gruppspelsmatch, som slutade i vinst med 2-0(?) Vilket innebar att dom blev etta i sin grupp och nästa match 19.00.

Vi brände vidare för våra egna matcher. Jag följde med F97 och Tommy med F98.

Det äldre laget mötte Assi. Tjejerna spelade jättebra! Dom rullade boll, hittade ytorna och satte bollarna. Vinst för båda lagen och ett bra avslut på lördagen!

I morse kickade vi igång med en vinst i regnet. Men spelet lyste upp stället och därmed avslutade F97 turneringen med en vinst.

F98 fick det lite kämpigare, tung start mot ett bra lag. Andra halvleken tände däremot tjejerna till och spelade bättre än första. Dock räckte det inte till vinst, men avslutade ändå turneringen bra.

En helg som har varit lätt intensiv, kan man nog säga men framför allt rolig! Det har varit jätte kul att se tjejernas utveckling sen vi startade säsongen och det är många som har tagit ett stort kliv framåt i helgen.Vi kanske inte vann hela turneringen men jag är verkligen inte orolig för framtiden! Bra turnering tjejer!

Efter våra två matcher åkte jag till LF för att få lite slutspels känsla om ni vet vad jag menar och vilka matcher jag fick se. Tror att första matchen som jag såg var bronsmatchen för P16, avgörandet kom i omgång 13 på straffarna. Jag gjorde däremot misstaget att sätta mig bredvid det norska lagets hejar klack. Det är inget fel med norrmän men jag ville köra upp vuvuzelan där solen inte skiner. Bjällran gjorde det inte bättre. Däremot ska dom ha en eloge som stannade och hejade på de två final lagen.

Jag såg början av finalen för P16 men gick sen över och såg F16 finalen. Mellan tjejerna blev det straffar även där men kommer inte ihåg hur många. Älvsbyns F12, tror jag det var spelade på 7-manna planen så jag hann se lite av den också innan jag tackade Piteå och årets Piteå Summer Games för denna gång.

Svängde förbi Willys och handlade innan jag for hem.

Av någon anledning kan jag inte ladda upp bilder så ni får klara er utan!

 

It´s how well you rise after a fall that define your character

(F97 innan matchstart)

Vet inte riktigt vart jag ska börja. Just nu sitter besvikelsen kvar från den sista matchen. Jag vet att idrott inte alltid är rättvis och på något konstigt sätt är det lite av charmen, men när man är mitt i det är det inte lika kul.

Det var inte första gången i idrottens historia och inte den sista heller kan jag nog garantera.

Sista matchen spelade F97 laget mot ett isländskt lag. Våra grön/vita tjejer spelade riktigt bra ända från start men bollen ville bara inte in.

Dom får sitt första och enda läge som var av något och sätter en tur boll. Men tjejerna fortsatte kriga och till slut satt 1-1. Matchen rullade på och vi fortsatte att föra matchen helt och hållet. Med mindre än 3 minuter springer dom offside och nästa sekund gör dom mål. Fruktansvärt surt! Kan inte med ord beskriva. 


Men det finns ingen anledning att tänka på det nå mer. Vi tar med oss allt det positiva som hände under matchen  till imorgon! (eller senare idag..) 

Missförstå mig inte, domaren gör en jättebra match och jag vet själv att det inte är lätt att se, speciellt inte när man inte har några linjemän som hjälper till och hinner man inte se så är det svårt att göra något åt det i efterhand. Frustrationen blir mer riktad till arrangörerna, för det känns inte som att vi har varit dom första…

Nu gäller det klassiska ordspråket, bryta ihop och komma igen och det är precis det vi ska göra.  Loppet är inte färdigt än för vidare avancemang, med två matcher kvar i grundspelet. Två matcher att visar att vi förtjänar att vara i toppen!

 

F97 spelade sin första match 13.00 mot Gammelstad, helt okej match från våran sida. Det var en så kallad första match. 1-1 efter full tid.

 

 

F98 spelade sin första match 10, förlust med 4-0. Missade den eftersom att jag behövde sova. Nästa match var klockan 15.00 och match mot ett finskt lag. Finnarna var bättre men tjejerna stod upp bra! Men i slutet på första halvleken gjorde dom 1-0 på straff. Inte så mycket att göra.  Andra halvleken fortsatte i samma anda och det såg ut som att matchen skulle sluta 1-0, men med sekunder kvar satte dom 2-0. Lynx var det bättre laget sett till hela matchen, men sättet som tjejerna jobbade på tycker jag förtjänade  en lika match och 1 poäng till tabellen.

 

Nästa match var 19.00 och jag vet inte riktigt vad jag ska säga om första halvleken eller i alla fall inledningen av matchen. Efter att ha spelat så bra mot ett av topp lagen höll vi på att kryssa mot ett botten lag och vi gjorde det inte med stil. Riktigt dålig start gjorde i alla fall mig orolig men som tur var började dom rulla boll och satte två bollar i kassen.

 

Ny dag i morgon med nya matcher. 09.00 börjar dagen med F97, sen spelar båda lagen klockan 15.00.