Semester är ändå överskattat...

 

 

Det här med semester verkar inte vara min grej. Tanken innan sommaren började var att efter jag jobbat färdigt på Polar skulle jag ta 4 veckors semester. So far so good right?

Sen blev jag erbjuden en vecka till på Polar. Okej, tre veckors semester funkar…

I går blev jag erbjuden en till vecka på Polar. Två veckors semester. Jag kan alltid fila lite och vara ledig lite efter kursen.

Senare under gårdagen får jag ett samtal som erbjuder mig en tjänst tre dagar i veckan under den kommande skolterminen. Där rök den semestern.

Nu låter det som att jag är bitter, vilket jag inte är. Jag är oerhört tacksam för chansen och förtroendet som jag har fått och jag ser verkligen fram emot utmaningen!

 

Just nu tar jag en vecka i taget och hoppas att de två resterande jobb dagarna flyger fram så att helgen kommer. Borta match på söndag mot Munksund och sen tagga för natt jobb och sista veckan på Polar. 

Publikrekord på ett soligt Älvåkra!

 

Hemma premiär efter uppehållet i division 4 och jag måste säga att det var upplagt för tre poäng. Fantastiskt väder och ännu bättre publikstöd. Nytt publikrekord när vi nådde som mest 85 åskådare.

 

Så till själva matchen. Jättebrainledning av matchen från tjejerna som i den 17:e matchminuten satte 1-0. Vendela Olovsson slog in bollen på hörna(med viss hjälp av försvarande spelare). Bollen rullade, löpningarna kom, pressen och understödet gjorde det jobbigt för Trångfors att ta sig frammåt. Det fanns en tanke baken jobbet som gjordes.

Hårt slit i inledningen gjorde att tjejerna blev lite trötta i slutet av första halvlek men resultatet stod sig tillpaus vila.

 

Dålig start i andra där Trångfors han göra både 1-1 och 1-2. En blandning av slarv och kanske lite ofokus men det känns ändå som att vi tuggade oss tillbaka in i matchen sakta men säkert. Chanserna kom men bollen ville helt enkelt inte in.

Efter en ordentlig tröjdragning som ledde till ett kort så krigades det in en 2-2 boll i den 88:e matchminuten. Även denna gång var Vendela sist på bollen.

 

Sett till hela matchen känns det som att vi snarare tappade två poäng än vann 1. Men fokuserar på det som gick bra ikväll.

Lovisa Dahlberg stod för en bra insatts i målet, kul att se Lovisa Westerlund axla rollen som forward. För att nämna några, kul att se att kämparglöden finns hos samtliga tjejer!

 

Tre matcher och poäng i samtliga. Nu blickar vi framåt mot veckan fylld med träningar och så avslutar vi veckan med borta match mot Munksund där vi siktar på att fortsätta plocka poäng! 

 

Fem bollar i kassen gav tre fina pinnar i tabellen!

Måste säga att jag har tro det eller ej hittat en fördel med eftermiddagspassen.

Under veckan så jag klivit upp 07.00 och käkat frukost i lugn och ro, farit och tränat 1 - 1 1/2 timma och stretchat ut innan duschen. Sen när jag kommit hem har jag hunnit med en power nap på 45 minuter - 1 timma innan det har varit dags för lunchen och sen jobb. Helt underbart! Så nära camp känslan man kan komma tror jag! 

 

Enda minus är att kvällsaktiviteterna som till exempel fotbollen inte existerar. Svider lite extra hårt som till exempel i går när det var dags för match. Eftersom att jag inte var där då blir det en väldigt kort sammanfattning. 

 

Andra matchen efter höstuppehållet och eftersom att Öjebyn velat tidigare lägga matchen som egentligen skulle spelats i september så har det blivit tre raka matchen mot just det nämnda laget. Seger i den förra matchen med 4-1 och det blev en grön vit seger även denna match med slut resultatet 2-5. 

 

En betydligt jämnare match än den förra och tyvärr inte lika bra spel från vår sida trotts vinst.

0-2 efter första halvlek, mål av Ida Jonsson i den 20:e match minuten och Emelie Hjertberg i den 41:a. 

Andra halvlek drog i gång, ÖIF sätter en boll i kassen efter 58:a spelade matchminuter. Snabbt svar, där Emelie sätter 1-3 redan minuten efteråt. 

62:a matchminuten sätter (om jag inte minns helt fel) en tidigare ÄIF tjej Malin Lundmark 2-3. I matchminut 81 samt 89 sätter Ida och Emelie spiken i kistan med var sitt mål.

 

Som jag tidigare nämnt så var det inte en bra prestation spel mässigt var jag har hört från mina källor på plats. Men det kan vara en styrka i sig att kunna sätta bollarna och vinna matchen trotts att spelet inte är det bästa. 

Kul även att Carolin Berell var tillbaka i mål och det ryktas även där att hon stod för en bra insatts! 

 

Nu tar vi med oss dessa tre poäng och lämnar spelet i Öjebyn för att fokusera på första hemma matchen efter uppehållet. Match hemma på söndag mot Trångfors 18.30!