Sotji 2014

Slut för den här gången och jag tackar för detta OS. Ett OS som med svensk syn på det hela varit det bästa på, ja, någonsin. 15 medaljer, 2 guld, 7 silver och 6 brons om jag inte minns helt fel.

Många fina prestationer som i alla fall har gått rakt in i mitt hjärta.

 

Det är inte bara Kallas avslut eller herr stafettlagets överlägsna vinst som jag kommer minnas mest.

Anna Holmlund är en tjej som jag verkligen är imponerad av! Det här en tjej som inte allt för längesen skada det knät riktigt rejält.  Kommentaren att hon skulle hugga av sig ena armen för att vinna OS. Hon högg inte av sig armen med lagade ihop ett knä som var i princip i samma tillstånd.  Hon vann inte guld men ett brons. Men för mig är hon en vinnare på alla sätt!

 

Stina Nilsson är också en tjej som imponerat. 20 bast som bara går in och kör hem en medalj tillsammans med Ida Ingemarsdotter.

 

Damkronorna gör en riktigt bra turnering rakt igenom. Tyvärr fick dom inte medaljen som dom så väl förtjänade, men jag hoppas att dom kan se tillbaka på detta OS som ett lyckat OS. Att utvecklingen går framåt och blicka vidare mot hemma VM.

 

Tyvärr räckte det in hela vägen för vårt tre kronor. Väldigt blandade känslor kring detta silver. Första tanken kändes som ett förlorat guld istället för ett vunnet silver.

Men faktum är Sverige hade inte sin bästa dag, Kanada var för bra. Oavsett hur klumpigt kanske hanterandet med Bäckis blev så vann det bättre laget. Inte ett enda silver som vi vunnit i dom andra grenarna känns som en besvikelse, så varför skulle det vara någon skillnad med detta?  Det är ju ett OS silver för gudsskull!

 

Sen finns det många jag inte har nämnt både svenska och icke svenska framgångar men just nu tänker jag släcka lampan och ladda för en ny vecka!