Tack Vierumäki!

 (The Swedish Maffia! Kul att vi äntligen får åka tre stycken på samma turnering!)

En vecka. Det är helt sjukt att det gått en vecka sen jag lämnade Sverige för Finland och årets upplaga av High Performance Camp. Det är en konstigt hur en vecka kan gå så fruktansvärt fort men i samma veva kännas som en evighet.

En evighet var väl kanske att ta i men det känns snarare som att det var en månad sedan jag åkte istället för en vecka sedan. Det är inte det att veckan varit tråkig, raka motsatsen.

Veckan har varit packad med is pass, off ice pass, grupparbeten och massa annat. Fruktansvärt givande på alla plan. Vi har krigat på hårda pass med Dave Smith både på och på sidan av isen med olika övningar och när man är omgiven av så många inspirerande människor både som instruktörer, kollegor, spelare eller vilken anknytning man nu har. Så spelar det ingen roll hur trött, sliten eller ont man har man bara fortsätter.

 (Nedvarv och stretching mellan passen)

Jag kan ärligt säga att hade någon sagt att vi skulle köra en vecka till när vi kom till bussen i morse vid 03.00 finnsk tid så hade jag gladeligen vänt tillbaka till rummet och varit redo för ett morgon pass vid 07.00.Men så blev det inte. Nu sitter jag här på flygplatsen och försöker summera veckan som gått och just nu står det lite still.

Ni vet känslan ” Vad var det som just hände?” eller ”har det verkligen hänt?”? Det är lite så jag känner just nu. Vilka minnen vi skapat och kunskap vi införskaffat.

Kort sammanfattning av veckan är att vi kört 1 ispass och ett off ice pass per dag, måndag hade vi löp och styrke tester.

Tisdag började matcherna, 9 matcher totalt under veckans gång och 4 domarsystemet skulle testas på internationell nivå för att det senare ska kunna tas ett beslut om det ska införas i A-pool. 9 matcher och 11 (?) huvuddomare på plats gjorde att vi fick dela på matcherna. Antingen hade man första 20+10 min eller 10+20.

Lite team building underveckans gång hanns det också med. Jag lyckades stuka tummen under måndagen när vi tävlade. Lätt värt att ta en smäll för laget men dagarna efter på off ice träningarna, där vi bland annat gjorden olika typer av armhävningar var det mindre kul. Ont så att man vill bryta ihop och gråta men vad ska man göra när man inte kan vrida tillbaka tiden? Bita ihop och köra.

Kort sammanfattat sa jag och så blev det. Snart dags för boarding för hemmfärd till Sverige!

(otroligt bra människor att ha runt som sig.)
(Det höll sig ganska städat ändå, förvånar mig själv ibland!)
(Är det domar camp så är det)
 

High Performance Camp 2014

 

Jag måste säga att det är ett mindre mirakel att jag nu sitter på Arlanda och väntar på flyget som senare går till Helsingfors för att sen ta mig vidare till Vierumäki.

Förvirringen har varit total denna vecka måste jag erkänna…

Det har inte varit ett problem att jobba under den gångna nattveckan men dagarna har fullkomligt kastats om. Så det var i förrgår som jag insåg att jag faktiskt skulle åka idag. I går var jag tvungen att påminna mig igen och insåg att jag inte hade packat… På morgonen idag kollade jag dagens dag och datum ett tiotal gånger på telefonen. Men nu är jag här! Mot alla odds känns det som.

Det ska bli riktigt kul att spendera veckan med alla dessa härliga människor ”Gamla som nya.” 

Ska försöka håller er uppdaterade underveckans gång!

Summer logic

(En bild med samtliga deltagare på förra High Performance Campen som jag var på.)

Att ta en löprunda i 30+ kändes må jag säga och ska jag vara helt ärlig hade det (just då) varit skönare att lägga mig i en solstol eller lägga mig på en filt på någon strand.

Men den nästkommande tanken gör allt det här värt det. Att jag på mindre än en vecka får snöra på mig skridskorna och höra skären mot isen, ishallslukten... listan är lång och eftersom ni vet exakt vad jag menar behöver jag inte fortsätta…

High Performance Camp i Vierumäki. Äntligen är det dags igen! Om än det bara blir för en kort stund.

 

På nått sätt blir jag aldrig riktigt van tanken. Under de senaste säsongerna har jag varit till bland annat Slovakien på en HP camp och VM och OS-Kval i Barcelona och senaste turneringen var i Budapest. Inte direkt det klimatet vi är vana vid på vinter/vår halvåret.

 

Så idag när jag kom på att jag kanske borde kolla upp så att jag har allt tills resan slog det lite slint i skallen av blotta tanken. Att jag ena sekunden är ute och springer i cirka 30+ och i andra sekunden planerar för en resa till Finland för hockey. Hur fasen packar jag? Det kan bli intressant det här!

 

En övrig notis är att under de två camperna (Development camp som pågår nu och High performance camp) i Vierumäki är att 6 stycken representanter från vår Svenska dam domar kår. Kul att se!