Piteå Summer Games

 
Nu bär det strax av mot Piteå och PSG helgen kan börja på riktigt! Tjuvstartade lite igår innan jobbet. Match start klockan 11 mot Selfors UL. Seger med 1-0 och en bra start på turneringen. Dagens första match kommer att spelas klockan 8.00 på Björklunda. Sen ska jag försöka tryckan in några minuter på ranchen innan nästa match klockan 13.00. 
Kul även att tjejerna i G14 blockade första vinnsten i inlednings matchen med 3-0!

Glad midsommar!

Då var midsommarafton över för detta år och jag hoppas att ni hade en trevlig sådan! Själv spenderades denna afton i Nörrehegna där det bjöds på både fiske, ”dunk race” och så självklart god mat och lite fotboll så klart…

 

För dig dom inte viste det så fixar jag inte den här grejen med vatten riktigt. Vet inte varför, det bara är så. Samma med fiskar. Konstigt nog gillar jag att fiska men att röra i dom är ingen hit, vilket kan bli problematiskt som du kanske kan förstå… 

 

Mitt uppe i allt metande för att få fisk till Dunk racet gick jag till en brygga som ligger ett stenkast från våran stuga för att prova lyckan efter mört och som det nappade! Fick en mört som jag gick tillbaka med och la i bunken med vatten. Väl tillbaka sätter jag mig och det nappar för fullt direkt.  Full fokus på att få upp den och precis när det nappar till och jag ska rycka upp den attackerar en gädda. Det kanske inte låter så märkvärdigt för er men jag fick lite lätt panik. Och med lite lätt panik menar jag att jag sprang där ifrån näst in till gråtandes. Jag vet det är jätte löjligt. Satt på altanen ett tag innan jag kände att det var dags igen, face the fear! Vilket jag gjorde och jag tog till och med i en fisk. Kan jag få lite cred för det i alla fall?

 

Senare blev det då dags för Dunk race. För dig som aldrig varit med om det är reglerna väldigt enkla. Du agnar en gäddsax med en mört, gäddsaxen sitter på ett snöre som är fäst i en dunk. Alla placerar dunken på det ställe man tycker är bäst. Enda kravet där är att dunken ska vara synlig från land. Lagd dunk ligger förutom om dunken driver iväg för långt, då för den tas tillbaka till ursprungsplatsen.

 

Under tiden blev det en hel del eldning och andra trevligheter så som middag och sällskapsspel. Sen avslutades dagen med som tidigare nämnt fotbolls VM.

 
Tidigare under dagen pressade jag in ett intervall och styrke pass innan det bar iväg. 
Nu ska dra mig i kragen och diska och plocka undan lite här hemma. 
 

God game!

 

Blev lite ändrade planer idag. Flyttade morgondagens vilodag till idag. Har däremot varit till Luleå två svängar. Först för att fixa ett nytt pass och senare match i division 4 mot Bergnäset.

 

Match mot Bergnäset. Med tanke på tidigare möten vet vi att mycket kan hända.

Sista matchen förra säsongen hade vi fler byten av målvakt än vad vi hade av utespelare. Okej det var lite överdrivet, men att behöva byta målvakt 2 gånger på grund av skada händer inte överdrivet ofta.

Och sen den senaste matchen där vi spelade riktigt uselt första halvlek, går in och spelare jättebra 10 minuter i början av andra vilket resulterar i 2 mål och sen gör dom ett 2-4 mål och sen rasade det och matchen slutade 2-6.

 

Så vad blev det för match idag?

Vi åkte med en vad som kändes som en stark trupp. För en gångs skull inte överdrivet mycke skador om än det finns skavanker. En trupp på 15 tjejer skulle ta sig an Bergnäset som har inlett säsongen bra med endast en förlust.

Jämnt spel och båda lagen försökte rulla boll istället för att tjonga iväg dom. Vilket alltid är kul att se!

Sen satte Bergnäset 1-0 med mindre än 15 minuter kvar att spela av första halvleken.  Det känns rent spontant som ett skit mål. Jag vill inte ta bort prestationen som BAIK tjejen gör för det är skickligt att få träff på bollen i det läget med det kändes som att vi inte riktigt var med 100% i den spelsekvensen.

Stundtals under halvleken kändes det lite ”fjesigt” om det ens är ett ord. Vi måste våga gå in i varje situation till 110% och ibland syns det att rutinen fattas hos tjejerna. Vad jag menar med det är att i vissa situationer ser det ut som att tjejerna måste tänka innan dom fattar sitt beslut istället för att bara lita på instinkten och köra. Vilket resulterar att metrarna som vi skulle ha vunnit eller metrarna som BAIK vinner blir mindre/längre.

Vilket syns speciellt mot ett lag som Bergnäset som har många bra spelare där det flyter lite smidigare.

 

1-0 in i pausvilan.

 

Våra tjejer inledde bra i andra och hade en del bra målchanser. Så givetvis känns det surt när Bergnäset kan sätta 2-0 i stället för att vi kan sätta 1-1. 2-0 efter en frispark några meter utanför målområdet och ett mindre kaos kring mållinjen.

Men med cirka 20 minuter kvar att spela satt äntligen bollen i rätt kasse och 2-1 av Emelie satt bra för vår del.

Sista delen av matchen gav många chanser för båda lagen men sista 10 har vi ett klart övertag och ett 2-2 kändes inte långt bort och i det stora hela kunde det lika gärna varit vi som plockade poängen.

 

1-0, 1-1: Slutresultat 2-1.

 

Det här är definitivt en match som vi tar med oss till sista matchen innan uppehållet! 

Nästa match borta mot Öjebyn på tisdag.

För min egen del var det sista matchen innan uppehållet och PSG eftersom jag jobbar eftermiddag nästa vecka.