4179 - Ett kvitto på att damhockeyn växer!

Vilken inramning! Jag vet inte ens hur jag ska beskriva känslan, eller snarare känslorna som uppstår när man kliver in i en arena och det är tryck redan innan nedsläpp. Det spelar ingen roll vad som skriks, det ger en sån adrenalin kick så att det är helt otroligt!

 

Nu är Riksserien avgjord och Luleå drog det längsta strået.

Det krävdes målskillnad för att skilja ettan och tvåan när det gällde serieseger och efter ett tätt slutspel med bra matcher var det två lag som tagit sig till final omgångarna.

LHF/MSSK gästade LHC nere i Linköping och Stångebro ishall.  LHC gick vinnande ur den. När LHC kom upp till Luleå kvitterade LHF/MSSK till 1-1 i matcher och tvingade fram en 3:e avgörande match. En första någonsin i Riksserie sammanhang.

 

 Norrbotten fick finfrämmande under final rundan och vi passade på att ta nån dag i stugan mellan matcherna. Ni kan läsa om den upplevelsen på Virres blogg.

Nu väntar lite mindre än en vecka på hemma plan innan resan mot Kanada börjar. Fredag kväll åker jag ner till Stockholm för att möta upp kollegan nere på Arlanda. Tidigt lördag morgon åker vi mot Frankfurt för att sen vid 10.20 sätta oss på planet mot Vancouver. Drygt tio timmar senare landar vi på kanadensiskt mark, då 12.30 deras tid för att sen ta sista flyget mot Kamloops. Flyter allt på borde vi vara framme vid 17.30.

Hyffsat härlig resdag, då det ”bara” är cirka 8h tidsskillnad. Första planet lyfter 06.35 svensktid och vi landar 17.22 (kanadensisk tid). Tur man har en bra reskompis att plåga i några timmar… 

 

Kommentera här: