Grattis till Europa Leauge finalen!

 
 

Det är olika sporter men samma yrke. Likheterna är fler än olikheterna.  

Som sägs i reportaget så fattas det extremt många beslut under match och då pratar vi inte bara om dom "stora” besluten utan allt där under också. Tripping/ej tripping, offside/ej offside, illigal hit/ej illigal hit, offside i målgården/ej offside i målgården, mål/ej mål, high stick/ej high stick… jag tror ni förstår. Och till varje ja eller nej beslut som vi fattar så kommer efterföljande fråga varför? Varför tog vi det beslutet som vi tog? Varför blev det ett MP istället för ett GM eller varför blev det ett mindre straff istället för dubbla mindre? Varför tog vi inget?

I dom flesta fall så kommer det svaret av sig själv, för att det sitter i ryggraden. Du har läst på regelboken och du har varit med om det i tidigare matchtillfällen så att du kan anpassa det till dagens uppgift. Men du ska fortfarande kunna förmedla ditt beslut till omgivningen och förklara varför beslutet blev som det blev. Och det är svårare än vad man kan tro i vissa fall.

Sen den roligaste utmaningen i det hela är att alla dom här besluten som ska fattas, oftast flera samtidigt på olika delar av planen, ska komma inom loppet av hundra delar.

 

 

Det är klart att det finns vissa utvisningar som är jobbigare än andra, men det är som han säger. Dom är nödvändiga att ta. Det är klart att man inte vill fatta vissa beslut, men man gör det för att det är ens uppgift att ta dom besluten. Men det man heller inte får glömma är att lika avgörande som det kan vara att ta ett beslut, att ta ”den” utvisningen. Lika avgörande är det att inte ta den. 

 

 

Det är ingen slump att Jonas har tagit sig dit han är idag. Bra inställning och sunda värderingar. Den dagen det inte är roligt att döma ”vardagsmatcherna” utan man bara är nöjd med finaler av olika slag så är det dags att lägga pipan på hyllan. Det är vardagsmatcherna som tar dig till finalen. Du måste vilja förbättra dig hela tiden, dels för din skull men också för alla andra inblandade. Spelare, tränare och kollegor förtjänar att du ger 110% varje match. Jag kräver 110% på alla nivåer av mina kollegor under match och jag vet att dom kräver samma från mig. Vi är där för att prestera.

Givetvis har man matcher och perioder som går tungt, det är oundvikligt. Det är inte alla dagar som det är kul att gå till gymmet eller snöra på sig löparskorna. Men man gör det, för det är värt det i slutändan. Det är när dom matcherna/tillfällena är fler än dom roliga och dom tar bort känslan av att det är värt det som du ska börja fundera.   

 
 

Stort grattis till finalen i Europa Leauge Jonas och inte att förglömma teamet bakom. 

Kommentera här: