Women´s World Championship, United States 2017.

För några veckor sen fick jag beskedet att jag blivit uttagen att döma mitt tredje raka Dam VM. Det känns helt sjukt att tänka att det är fyra år sen jag gjorde mitt första A-VM i Budapest. Även då med Virre som följt med på resan sen den startade.
Fyra år har gått och VM drömmarna har bara fortsatt att uppfyllas. Mitt första Dam VM i Malmö, hockey VM i Kanada och nu i mars blir det USA och Dam VM i Plymouth. Att få representera Sverige och våran damdomarkår är något som jag känner en enorm stolthet över. Att få vara en del av den trupp som som valts ut av IIHF (internationella ishockeyförbundet) och representera den enorma skalan domare och döma hockeyn när den är som bäst. Den känslan är svår att beskriva.
(Första A-VM turneringen, 2014 - Budapest.)
 
Sen är det fruktansvärt roligt att se att våran svenska domarkår både på dam och herr sidan representerar bra internationellt. Ännu en säsong har vi många aktiva som är ute och dömer både VM och i år även OS kval.
Hela listan hittar ni här.
 
Nu väntar en fartfylld säsong på hemmaplan och innan jul uppehållet så åker jag till Norge för OS kval.
 
När jag ändå pratar om saker som gör mig stolt så måste jag nämna tjejerna som vann kvalet om att kliva upp i div.3. Grymt bra jobbat tjejer, grattis!
 
 

Rosa Bandet

Gårdagen började på bästa sätt, typ. Vaknade i panik kl.07:00 i tron av att jag var sen till jobbet. Hann inte ner till bilen som i måndags så det är ju alltid ett steg i rätt riktning. Hur som, klev jag upp för en pre game walk innan frukosten. Det är alltid knepigt när man har en ”lunch match” (match under lunchtid) att passa in maten. Så promenad innan frukost för att kunna äta senare och bara ta en mellan mål innan matchen. 

Efteråt blev det kalas innan hemgång och där det bjuds på SDHL hockey via LiveArena och utvärdering av matchen. 

 

(Bild: Fotoklubben - Älvsbyn, Krister Palm)

Dagen blev lite ändrad. Ingen match idag det kom saker som satte käppar i hjulet. Men nu är allt fixat och bilen rullar mot Munksund för att se sista kvalmatchen för damerna. 

 

 

September månad betyder Rosa Bandet i SDHL då vi donerar en del av vårt arvode till Cancerfonden. Vill du vara med och bidra kan du klicka här.