Livet i en trunk, nästan.

 
Två veckor sen sist och vad har hunnit hända?
Säsongen är officiellt igång i och med säsongstarten för två veckor sen. Jobbet rullar på och jag har även hunnit säga upp lägenheten och hittat en ny. 
 
 Förra veckan var jag matchledig, vilket faktist gjorde att jag kunde fara och se min första SDHL match (okej andra. Såg en förra säsongen när jag hade träningsförbudet pga. hjärnskakningen).
Kan låta konstigt med tanke på att jag dömt ligan sen säsongen 09/10 och jag kan hålla med. Därav åkte jag in och såg dubbelmötet mellan LHF/MSSK-AIK passade även på att prata lite med domarna. Söndagen stannade jag i Piteå efter att ha pratat på en damtränar utbildning.
Det är ett av förändringarna inför säsongen. Istället för att fylla veckorna med matcher som det varit tidigare, så kommer vi istället att ( i den mån det går) få lediga veckor för att kunna ge kroppen tid att återhämta sig. Vilket jag ser väldigt possitivt på!
Vissa helger kommer vi vara matchledig trotts att det är matcher som vi kan döma (som för mig och Anna förra veckan.) Kan bli intressant att se om det går att hålla hela säsongen ut med tanke på domarbristen som är runt om i landet.


 
Helgen har varit kort och intensiv. Tidigt flyg lördag morgon för att senare ta tåget mot Gävle för lördagens match. För att göra en lång historia kort så var tåget 1,5h senare än planerat på stationen. Som tur var så har jag varit med förr och hade gått om tid så det var lugnt.
Tog mig till Clarion för att möta upp Maria för lunch. Vi blev även inbjudna att hälsa på killarna som gick distrikskursen för att prata lite tacklingar, tankar inför matchen och även lite allmänt. 
Iväg till hallen som dagen till ära innehöll gransk. Bolla gris och ladda upp för matchen där MODO gästade Brynäs.  Efter match dumpade vi trunkarna på hotellet för att fixa middag innan vi landade på sängen för att kika lite på matchen från dagen. 
Söndag morgon och sovmorgon innan frukost och senare lite cykel och foamroller innan avfärd mot Leksand och nästa match. Då mellan just Leksand och Djurgården. Efter matchen var det bara att röra sig mot tågstationen för att invänta tåget och påbörja resan hemmåt. "Middag" och en film innan vi var framme på Arlanda och det var dags att sätta sig i nästa säte.
Veckan som vi har framför oss kommer se ut som följande. Jobb och träning med undantag på torsdag då det är match 19.00 på Älvåkra som gäller, även helgen erbjuder matcher. Då i Piteå på lördag och Älvåkra på söndag. 
Kvällen har varit lugn. Fixat lite på hemmaplan och analyserat matchen från lördagn, söndagsmatchen tar jag senare i veckan. Nu väntar några timmar sömn!
 
 
Har du missat säsongens första avsnitt i domarpodden hittar du det här.

Post game routine: Lågintensivt, foam roller och regelboken!

 
Jag älskar när kroppen är inne på samma plan som jag och rutinerna sitter.
Vaknat runt 7:30 hela veckan utan att ställa nått alarm, ätit frukost i lugn och ro innan jag har tagit mig an dagen och idag var inget undantag.
Klev upp innan 8:00 och åt frukost framför Nyhetsmorgon innan jag tog mig till Actic för att cykla och stretcha ut kroppen efter gårdagens match. Passade på att sitta med regelboken som vanligt när jag kör lågintensiva cykelpass. 
 
På lördag är det säsongspremiär för SDHL!

Walking in the sun

 
Veckan rullar på, vi är inne på dag tre och veckans första match ska dömas. 
Veckan inleddes med en 90 minuters promenad i underbart väder och sen kavla ut kroppen med foamrollern. Senare bockades ärenden och städningen hemma av. Gårdagen inleddes med en löprunda och hann dessutom med några övningar på gymmet bara för skojs skull innan min klipptid. 
Kvällen spenderades med "Taco tisdag" och en klassisk skräckfilms kväll med obligatoriska roliga Youtube klipp efteråt. Eftersom att större delen av klanen jobbar förmiddag i veckan så blev det en tidig kväll.
 
Matchdag idag och sovmorgon. En bra frukost och en foamroller senare så sitter jag här med Vänner i bakgrunden. Siktar på en "Pre game walk" och senare en power nap innan middagen och avförd mot hallen.
Som en matchdag ska vara helt enkelt.
 
Resten av veckan ser ut att gå lugnt till innan avfärd mot Stockholm och SDHL (fd. Riksserien) seriepremiär.